Fakülte Dergileri
İstanbul İktisat Dergisi-Istanbul Journal of Economics, eski adıyla İktisat Fakültesi Mecmuası, açık erişimli, hakemli, yılda iki kere Haziran ve Aralık aylarında yayınlanan, 1939 yılından beri çıkarılan bilimsel bir dergidir. İstanbul İktisat Dergisi-Istanbul Journal of Economics, iktisat alanında Türkiye’deki en eski hakemli dergilerden biri olarak iktisat alanına dair konuların incelendiği, araştırıldığı bir platform sağlamayı ve hem disipliner hem de multidisipliner makaleler yayınlamayı amaçlar. İstanbul İktisat Dergisi-Istanbul Journal of Economics’in ana alanı iktisat olmakla birlikte, ekonomi sosyolojisi, tarih, sosyal politika, uluslararası ilişkiler, finansal çalışmalar gibi çeşitli alanlardan yazılara açıktır. Derginin hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller, öğrenciler ve ilgili mesleki, akademik kurum ve kuruluşlar oluşturur.
Dergiye yayınlanması için gönderilen bilimsel makaleler İngilizce olmalıdır. 2022 Mart öncesinde derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce iken, 2023’den itibaren, dergi değerlendirmek üzere sadece İngilizce makaleleri dikkate almaktadır ve derginin yayın dili İngilizce’dir.
Dergi, ESCI, TÜBİTAK- ULAKBİM TR Index, EconLit, RePEc IDEAS, RePEc EconPapers, DOAJ, ERIH PLUS, Columbia International Affairs Online, EconBiz, ProQuest Central, ProQuest Turkey Database, EBSCO Business Source Ultimate, EBSCO Central & Eastern European Academic Source, SOBİAD, Cabells Journalytics’te indekslenmektedir.
Sosyoloji Konferansları dergisi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı Sosyoloji ve Metodoloji Araştırmaları Merkezi tarafından yılda iki sayı olarak yayımlanan hakemli akademik bir dergidir. Türkçe ve İngilizce makaleler kabul edilmekte ve Türkçe makaleler 2017'den itibaren 750-800 kelimelik İngilizce genişletilmiş özetleri ile beraber yayınlanmaktadır. Yayın hayatına başladığı 1960'tan 2003 yılına kadar yılda bir sayı, 2003'ten itibaren ise yılda iki sayı olarak çıkan dergi, 2010'dan itibaren online yayına da başlamıştır. Kuruluş aşamasında yine İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Sakarya Sosyal Araştırma Merkezi tarafından, sosyoloji alanındaki konferansların yazılı metinleri biçiminde yayınlanan Sosyoloji Konferansları, daha sonra bilimsel dergi olarak varlığını sürdürmüştür. Sosyoloji, iktisat, iktisat sosyolojisi ve diğer sosyal bilim alanlarındaki çalışmalara dergide yer verilmektedir.
Web of Science "ESCI", TÜBİTAK-ULAKBİM, EBSCO, ProQuest ve SOBİAD tarafından taranan Sosyoloji Konferansları, uluslararası yayınlara ağırlık vererek sosyoloji ve ilgili alanların gelişimine katkı sunmayı hedeflemektedir.
Sosyoloji Konferansları dergisine https://dergipark.gov.tr/iusoskon adresinden ulaşılabilir.
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, dar anlamda sosyal politikanın alanına giren emek-sermaye ilişkileri ve bunların sonuçları yanında, geniş anlamda sosyal politikanın konusu olan işsizlik, demografi ve nüfus çalışmaları, yoksulluk, sosyal yardımlar, sosyal hizmetler, sosyal güvenlik, sosyal sigorta vb. ile kadınlar, özürlüler, gençler, yaşlılar ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik sosyal politikaları kapsayan hususlarla ilgili teorik ve ampirik çalışmalara yer vermektedir. Dergi 1948 yılında ilk defa İçtimai Siyaset Konferansları şeklinde basılmaya başlanmıştır. 2003 yılındaki 45. sayısından itibaren de hakemli bir dergidir.
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi'ne https://dergipark.gov.tr/iusskd adresinden ulaşaılabilir.
Maliye Araştırmaları Merkezi Konferansları Dergisi, 1956 yılından bu yana, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Araştırmaları Merkezi tarafından yılda iki kez çıkarılan hakemli bir dergidir. Dergi, genel olarak maliye bilimi alanında ve özellikle Türkiye'de maliye, kamu ekonomisi ve kamu kesiminin çeşitli sorunları üzerinde teorik ve uygulamalı araştırmaları yayımlamayı amaçlar.
ISSN: 1304-0251
Maliye Araştırmaları Merkezi Konferansları dergisine https://dergipark.gov.tr/iumamk adresinden ulaşılabilir.
İstanbul Üniversitesi Ekonometri ve İstatistik Dergisi, hakemli statüde olup yılda iki kez elektronik ortamda yayınlanır. Dergi, daha çok ekonometri ve istatistiğin kuramsal ve uygulamalı çalışmalarını basmayı hedeflese de güncel ve kapsamlı literatür araştırmaları da dergide yer bulabilmektedir.
Ekonometri ve İstatistik e-Dergisi'ne https://dergipark.gov.tr/iuekois adresinden ulaşılabilir.
Tourismology targets tourism and travel related as well as multi disciplinary manuscripts. The coverage of the journal includes but is not limited to, tourism development, sustainability of tourism, tourism marketing, tourist and traveller behavior, tourism industry, hospitality, gastronomy, transportation, attractions, tourism sosciology, technology, tourism planning and development, leisure studies, organizational aspects and management of tourism facilities.
Click https://dergipark.gov.tr/iuturizmoloji to reach the main webpage.
Journal of Data Applications
Journal of Data Applications Dergisi İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü bünyesinde açık erişimli, uluslararası hakemli, yılda iki kere (Nisan ve Ekim aylarında) elektronik olarak yayınlanan bilimsel bir dergidir. Dergi çift-taraflı kör hakemlik sürecini takip etmektedir.
Derginin yayın dili İngilizcedir. Dergiye gönderilen makaleler için herhangi bir işlem ücreti veya yayın bedeli talep edilmez.
Journal of Data Applications Dergisi özellikle istatistik, ekonometri, yapay zekâ, makine öğrenmesi, derin öğrenme ve veri madenciliği uygulamaları başta olmak üzere verinin toplanması, saklanması, iletilmesi, ön işlenmesi, analiz edilmesi, görselleştirilmesi ve yorumlanması gibi veri bilimi süreçlerini barındıran Fen ve Sosyal Bilimlerdeki disiplinlere ait özgün araştırma ve derleme gibi hesaplamalı ve uygulamalı bilimsel çalışmaları kabul etmektedir. Bu bağlamda Journal of Data Applications Dergisi'nin disiplin ve uygulama kısıtı yoktur.
Journal of Data Applications Dergisi bilgi getirimi ve çıkarımı, kümeleme, tahmin ve öngörü uygulamaları, karar destek sistemleri, öneri sistemleri, görüntü, ses ve örüntü tanıma ve işleme, doğal dil işleme, sinyal işleme, bilgisayarla görme, büyük veri işleme, zaman serisi analizi, duygu analizi, sosyal medya analizi, sahtecilik ve anomali tespiti gibi alanlarda tüm disiplinlerden çeşitli uygulamalı çalışmalara yer vermektedir.
Çalışmalarınızı göndermek için lütfen derginin resmi web sitesini ziyaret ediniz: https://dergipark.org.tr/tr/pub/jda