Kampüs İST '19 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri Sona Erdi
15-30 Nisan 2019 tarihleri arasında üniversitemizin çeşitli açık ve kapalı alanlarında onlarca etkinliği öğrencilerimizle buluşturan Kampüs İST ’19 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri sona erdi. Açılış etkinliği 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat 13’te İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonunda yapıldı. İktisat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Haluk ALKAN’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta fakültemizde faaliyet gösteren kulüplerin danışman ve öğrencileri de hazır bulundu. Dekan hocamızın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgilerin verildiği açılış öğrenci kulüplerinin temsilcileri tarafından verilen bilgiler eşliğinde sürdü. Son olarak fakültemiz Müzik Kulübü'nün dinletisiyle sona eren etkinliğimiz katılımcıların Nadir Eserler Müzesini ziyaretleriyle sona erdi.
Yedinci Sanat Sinema Kulübünün ilk gösterimi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak isimli yapım oldu. İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Şükrü Sim'in de sunumuyla başlayan etkinlik 16 Nisan Salı günü Saat 15'te İKB11'de yapıldı. Yönetmen Ahmet Uluçay'ın uzun metrajlı ilk ve tek filmi olan yapım film yapmak üzere yola çıkan birkaç gencin umut dolu macerasını konu alıyor. Anadoluya da farklı bir bakış açısıyla yaklaşan film izleyicilerin beğenisini kazandı.
2-Yedinci Sanat Sinema Kulübü ve Maliye Kulübü (Devrim Arabaları Filmi Gösterimi)
Yedinci Sanat Sinema Kulübü ve Maliye Kulübü birlikte düzenlediği iki filmden ilki olan Devrim Arabalarını 18 Nisan 2019'da gösterdi. İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nazan Susam'ın sunumuyla renklenen Devrim Arabaları 1960'lar Türkiyesine de yakından bakılmasını sağladı. Tolga Örnek'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu yapım Selçuk Yöntem, Taner birsel gibi isimleri ekrana taşıyor. Gerçek bir öyküyü anlatan film belgesel özellikleri de taşıyan dram türünde bir yapım. 18 Nisan Perşembe günü İKB11'de izleyicilerle buluştu.
3-Girişimcilik Kulübü (Start Up Günleri)
Girişimcilik Kulübü 16 Nisan Salı günü gerçekleşen Start Up Günleri Vol.7 etkinliğinde SweatersApp'in kurucusu Elif Boyner, Düğün.com'un kurucusu Emek Kırbıyık konuk oldu. Etkinlikte girişimciler kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kuruluş süreçlerini ve deneyimlerini aktardı.
4-Beyazıt Yangın Kulesi Gezisi ve Nadir Eserler Kütüphanesi Gezisi
Kampüs İST ’19 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında bu sene üç farklı tarihi yere geziler düzenlenmesi planlandı. İlk gezimiz açılış etkinliğinin de yapıldığı 15 Nisan Pazartesi günü İÜ Nadir Eserler Kütüphanesine gerçekleştirildi. Bu etkinlikten iki gün sonra yani 17 Nisan Çarşamba günü geçen sene de olduğu gibi Beyazıt Yangın Kulesine çıkıldı. Saat 10'dan 16'ya kadar süren gezilerde yüzün üzerinde üniversite öğrencisi kuleye çıktı ve bu esnada kendilerine kulenin tarihiyle ve İstanbulla ilgili bilgiler verildi. Son olarak 24 Nisan Çarşamba günü de II. Bayezid Türk Hamam Müzesine gezi planlanmasına rağmen katılım azlığı nedeniyle bu gezi gerçekleştirilemedi.
5-Etik Kulübü (Finansal Piyasalar ve Etik Söyleşisi)
17 Nisan Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Etik Kulübü tarafından Kampüs İst'19 kapsamında Finansal Piyasalar ve Etik konulu söyleşi gerçekleştirildi. Fındıkoğlu Seminer Salonunda gerçekleşen seminerde Yatırım Leasing Genel Müdürü Gülay Güner katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Finansal kurumlar nelerdir, sektörün dünyada ve Türkiye'deki tarihsel gelişimi, bankacılığın ve Finansal Kurumlar Birliğinin etik kurallarının ve genel ilkelerinin anlatıldığı keyifli bir söyleşi oldu.
6-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübü (İŞKUR Mülakat Teknikleri Eğitimi)
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübü tarafından 19 Nisan Cuma günü Saat !0'dan itibaren İŞKUR Mülakat Teknikleri Eğitimi ile katılımcılarını İKB14, İKB21 ve İK103 nolu sınıflarda ağırladı. İktisat Fakültesi çatısı altında yer alan yedi bölümün her birinden en fazla beş kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle öğrenciler mülakat teknikleri hakkında detaylı bilgiler edindi.
7-Girişimcilik Kulübü (SociAll Up Sosyal Farkındalık Festivali)
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü 20 Nisan Cumartesi günü Türkiye’nin ilk ve tek sosyal farkındalık festivali olan SociAll Up’ın ikincisini gerçekleştirdi. ‘Farklılığımız farkındalığımız olsun’ mottosu ile yola çıkan Girişimcilik Kulübü öğrencileri toplumsal birlik ve farkındalık duygusunu ön plana çıkararak sosyal değer yaratmak amacıyla yağmur, çamur demeden 7’den 70’e pek çok katılımcıyı bir araya getirdi. Gün boyunca 60 Sivil Toplum Kuruluşu ve Sosyal Girişim stand açarken aynı zamanda sahnede 20 konuşmacı da gönüllülük ve farkındalık kavramlarına değindi Gönüllüler ve gönüllülük adına harekete geçmek isteyen insanlar arasında güzel bir bağ kuruldu. Bu bağları, bu bağlamdan yaymayı ve yaygınlaştırmayı kendilerine görev edindi Festival boyunca katılımcılara sunulan ikramlar, yemekler dışında verilen pamuk şeker ve macun ise pek çok kişiyi çocukluğuna götürerek festival havasıyla sarıp sarmaladı. Olumsuz hava şartlarına rağmen şehir içi ve şehir dışından yaklaşık bine yakın katılımcı ağırlayan SociAll Up, etkinlik sonunda Gece ve TNK’nin solistlerinin akustik performansı daha sonra da Jetlag müzik grubunun performansıyla katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.
8-İşletme Kulübü (Yönetim ve Pazarlama Zirvesi)
İşletme Kulübü tarafından düzenlenen Yönetim ve İnovasyon Zirvesi 19 Nisan Cuma günü 10-17.00 saatleri arasında İktisat Fakültesi EK 1 bina İKZ01 nolu sınıfta gerçekleştirildi. Kurumsal Gelişim ve İletişim Uzmanı yazar ve eğitmen Canan Duman, Youtholding'den CED/Futurist Emrah Kaya, Turkcell'den Senior Ratention Maneger Murat Tavşancı, Digitalis'ten Software and Consulting Owner Tolga Yanaşık ve LEGO'dan Head of Marketing Tuna Canatar'ın katılımıyla gerçekleştirilen zirve öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı.
9-Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar Kulübü (TÜDİAK) Bünyamin Aksungur Söyleşisi ve Konseri
Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar Kulübü (TÜDİAK) Kampüs İST '19 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında 22 Nisan Pazartesi günü TRT müzik sanatçısı Bünyamın Aksungur'u ağırladı. Program Bünyamin Aksungur’un keyifli sohbetiyle başlayıp Türk Dünyasından ezgiler seslendirilerek son buldu.
10-Yedinci Sanat Sinema Kulübü ve Maliye Kulübü (Salkım Hanımın Taneleri Film Gösterimi)
Yedinci Sanat Sinema Kulübü ve Maliye Kulübünün birlikte düzenlediği etkinliklerin ikincisi Salkım Hanımın Tanerleri oldu. Tomris Giritlioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı film Hülya Avşarlı Derya Alaboralı kadrosuylada göz doldurdu. 1999 yılında vizyona girmişti. 25 Nisan Perşembe günü Saat 15'te İKB11'de gerçekleştirilen film bir dönem filmi olarak etkinlikler arasında yer aldı.
11-Müzik Kulübü (Redd Söyleşisi)
Fakültemiz Müzik Kulübü Türkiye’nin sevilen gruplarından Redd’i 25 Nisan Perşembe günü Saat 16'da fakültemiz EK 1 Binada yer alan İKZ01 nolu sınıfta ağırladı. Grup hayranlarının ve müzisyen olma hedefi olan arkadaşlarımızın katıldığı bu keyifli söyleşide grup üyeleri Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş sorulan sorulara içtenlikle yanıt verdi.
12-Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar Kulübü (TÜDİAK) Ortadoğu'nun Kayıp Türkleri: Suriye ve Irak Türkmenleri Söyleşisi)
Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar Kulübü (TÜDİAK) 29 Nisan Pazartesi günü Saat 17.00'de "Ortadoğu'nun Kayıp Türkleri" adlı programla İKZ01'de öğrencilerle olacak. Anda Kardeşe Vefa Derneği Başkanı Okan TOSUN'un konuşmasının ardından etkinlik Raşit YILMAZ konseri ile devam edecek.
13-Yedinci Sanat Sinema Kulübü (Totoro Film Gösterimi)
Kampüs İST '19 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Yedinci Sanat Sinema Kulübü Totoro filmini gösterdi ve etkinliklerin son gününü de böylece tamamlamış oldu. Yıllardır filmleri gösterilen Hayao Miyazaki'nin bir klasiği daha gösterilmiş oldu. 1988 yapımı film bu dönemki filmlerde eksikliği hissedilen animasyon örneğiyle bu eksikliği gidermiş oldu. Etkinlik 30 Nisan Salı günü İKB11'de yapıldı.
14-Girişimcilik Kulübü (GK Talks)
Girişimcilik Kulübü'nün GK Talks Ekibi "Kampüste Müzik Var" isimli etkinliğinde; Türkçe rap camiasının sevilen ve saygı duyulan isimlerinden Norm Ender’i, Yüksek Sadakat’ın ilk solisti olup mühendis kimliği ile öne çıkan Cemil Demirbakan’ı ve isimlerini yavaş yavaş duyurmaya başlamış, yaptığı alternatif müzik tarzı ile sevilen JetLag müzik grubunu ağırladı. Konferans salonları ve sınıflarda etkinlik izlemekten sıkılmış katılımcılar için etkinlik 26 Nisan Cuma günü İktisat Fakültesi EK 1 Binanın Arka Bahçesinde düzenlendi. 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinliğe büyük bir katılım da sağlandı.
15-Liderler Kulübü (Come to Talk)
İktisat Fakültesi Liderler Kulübü Kampüs İst’19 kapsamında 26 Nisan Cuma günü oyuncu Ceyhun Yılmaz ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan gelen konuşmacılarımla bir araya geldi. Webtures Dijital Pazarlama Eğitimi, KPMG Mülakat Simülasyonu ile de okulumuz öğrencilerinin kariyer yollarını çizmelerinde yardımcı olundu ve bu sayede hem eğlenceli hem de öğrenciler için yararlı bir gün geçmiş oldu.
16-E-Spor Kulübü ve İktisat Kulübü (Spor ve E-spor Zirvesi)
E-Sports Kulübü ile İktisat Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Spor ve E-Spor Zirvesi 30 Nisan Salı günü Saat 10.00-16.00 arasında Cemil Bilsel Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Spor ve E-Spor Yorumcusu Kaan Kural, Spor Yazarı ve Yorumcusu Uğur Karakullukçu, Spor Spikeri ve Yorumcusu Orkun Çolakoğlu, Türkiye E-Spor Federasyonu Kurucu Başkanı Alper Afşin Özdemir, Royal Youth E-Sports Takımı Kurucusu Can Gürsu etkinlikte ağırlandı.
oturum şeklinde olacak. İlk oturum saat 10.00 ile 11.00 arasında E-spor Federasyon Başkanı Alper Afşin Özdemir'in katılımıyla gerçekleşecek. Spor dünyasının önde gelen isimlerinin ağırlandığı etkinlikte katılımcılar, merak ettikleri soruların cevaplarını bulup keyifli vakit geçirdiler.
17-Girişimcilik Kulübü (E-Ticaret Kampüsü)
İstanbul Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Akademi Ekibi olarak Eticaret Mutfağı ile birlikte 29 Nisan tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde e-ticaret üzerine bir etkinlik düzenledi. E-Ticaret Yazılımı, E-Ticaret’te Markalaşma, E-Ticaret Hukuku, Growth Hacking, Blog Yönetimi ve Sosyal Medya konularını ele aldı. Haydar Özkömürcü, Oğuz Bahadır, Yüksel Eminoğlu, Fatmagül Güzel, Özer Kırçak, Salih Çaktı ve Av. Atakan Karataş’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte hem okulumuzdan hem de diğer okullardan birçok bölümden öğrenci geldi. Zuhal Müzik tarafından sergilenen gitar performansı ve çekilişlerle hem eğlenceli hem de verimli geçti. Onlarca öğrenci Zuhal Müzik'ten bedava enstrüman kursu ve kalanlar da Eticaret Mutfağı'ndan indirimli eğitim kuponu kazanmış oldu.
18-İktisat Sahnesi (Fizikçiler)
Uzun bir hazırlık çalışmasının ardından İktisat Sahnesi Fizikçiler isimli tiyatro oyunuyla sahneye çıktı. 30 Nisan Salı günü EK 2 Binada yer alan İktisat Sahnesinde Saat 15-17.00 arasında sahnelenen oyun katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Ayberk Günay, Dilara Güngör, Emre Sıçramaz, Fatih Akdemir, Gülce Adıgüzel, Mahircan Tırıl, Özge Altaş, Özge Doğan, Tuba Balta ve Sıla Yılmaz'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı Fizikçiler Oyunu Friedrich Dürrenmatt'ın imzasını taşıyor. Ses ve ışıkta Abdurrahman Sakman yer alırken; reji, dramaturji ve dekor-kostüm ekip çalışması ürünü olarak karşımıza çıkıyor.