İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ek Bina-I’in Açılış Töreni 2 Ekim 2018 Tarihinde Gerçekleştirildi


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ek Bina-I'in Açılış Töreni 2 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

İÜ İktisat Fakültesi Ek Bina–I’in açılış töreninde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan konuşma yaptılar. Törene Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Kerim Özdemir de katıldı.

“Modern Bir Binaya Sahibiz”

İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan konuşmasında, “İktisat Ek Bina-I'in tamamı ile yenilenmesi zor bir süreçten geçti. Özellikle temel kazılarında bulunan tarihi dokuların inşaat mimarisine kazandırılması ve yetkili kurullardan izin alınması süreci inşaatını geciktirdi. Ancak başta Rektörlüğümüz olmak üzere gösterilen çaba ve girişimlerle tüm engeller aşıldı ve böyle bir modern binaya bu çabalar sonucu ulaşmış olduk. Bugün İÜ İktisat Fakültesi Ek Bina–I’de 1690 kapasiteli 21 derslik bulunuyor. Bu dersliklerin hepsi internete bağlanır şekilde bilgisayar modülüne bağlı akıllı tahta sistemine tabii bulunuyor. Ayrıca konvansiyonel olarak da ders işlemek isteyen hocalarımıza hazır bir sistem burada sunmuş bulunuyoruz. Fakültelerimizin çabaları ve Sürekli Eğitim Merkezi’nin desteği ile 2 bilgisayar laboratuvarı da öğrencilerimizin hizmetine bu binada sunuldu” ifadelerine yer verdi.

“İstanbul Üniversitesi’nin Akademik Gücü Bizi Cazibe Merkezi Haline Getiriyor”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “İktisat Fakültesi üniversitemizin kurucu fakülteleri arasında yer almakta. 300’e yaklaşan öğretim üyesi ve yardımcı personeli ile güçlü bir akademik kadroya sahip. İÜ İktisat Fakültesi diploma programlarının çokluğu ve ilgili branşların hemen hepsini temsil edecek şekilde geniş bir akademik organizasyona sahip olması ülkemiz adına bir kazanç. Bu binanın İktisat Fakültesi’ne tahsis edilmiş olması bizi sevindiren bir durum. Türkiye’nin en önemli gençlerini 4 yıl boyunca burada ağırladığımızın farkındayız. Her zaman olduğu gibi bu sene de kontenjanlarımızı başarı ile doldurduk. İktisat programı için Türkiye genelinde kontenjan sıkıntısı olmasına rağmen İstanbul Üniversitesi’nin akademik gücü bizi cazibe merkezi haline getiriyor” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan tarafından günün anısına İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a plaket takdim edildi.

“Sonuna Kadar İstanbul Üniversitesi ve İktisat Fakültesi Var Olsun”

İÜ İktisat Fakültesi’ndeki hatıralardan söz eden Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Kerim Özdemir, “Fakültede hiç unutulmayacak, hayatımızın sonuna kadar kalacak izlerimiz var. Her zaman iyi ki yaşandı diyorum. Sonuna kadar da İstanbul Üniversitesi ve İktisat Fakültesi var olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve beraberindeki heyet yeni açılan İktisat Fakültesi Ek Bina-I’i koruma altına alınan tarihi kalıntıları gezdi. Açılış töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.