2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Fakültemizin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 4 Haziran Pazartesi Günü İ.Ü. Rektörlük Bahçesi’nde gerçekleştirildi. 
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Fakülte Öğrenci Temsilcisi Oğuzkağan Ateş, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan ve İ.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat  birer konuşma yaptılar. 
Fakülte Öğrenci Temsilcisi Oğuzkağan Ateş konuşmasında yeni mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan'a, fakülte yönetim kurulu üyelerine ve diğer öğretim üyelerine teşekkür etti. 
İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan yeni mezun öğrencilerimize hitaben yaptığı konuşmasında, İktisat Fakültesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu, İktisat Fakülteli olmanın ömür boyu sürecek bir aidiyet duygusuyla beraber, mezunlarımıza bundan sonraki çalışma hayatlarında da sorumluluklar yüklediğini belirttiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yükseköğretimin yeniden yapılandırılması kapsamında, Hukuk Fakültesi’ne bağlı olarak kurulan ve İktisat Fakültesi’nin nüvesini oluşturan İktisat ve İçtimaiyat Enstitüsü’nden gelen bir gelenekle bugüne ulaşan fakültemizin bundan sonra da uzun yıllar İstanbul Üniversitesi çatısı altında yükseköğretime hizmet edeceğini gönülden inandıklarını belirttiler.
İ.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat konuşmalarında mezunlarımızın fedakâr ailelerine ve öğretim üyelerine teşekkürlerini sundular. Üniversiteden sonraki hayatlarında da kendilerini geliştirmek adına daha fazla çalışmaları gerektiğini, mezunlarımızın bundan sonra gerek kamu sektöründe, gerek özel sektörde ve akademik hayatta ülkemize değer katacaklarına olan inançlarını dile getirdiler. 
Konuşmaların ardından mezuniyet yeminiyle beraber topluca kep atan öğrencilerimiz mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. 
Tören müzik dinletisiyle sona erdi.