Fakültemize 2016 ÖSYS İle Gelen Öğrencilerimizin Dikkatine - Ders İntibakı Hk

Daha önce herhangi bir diploma programında okunan ve başarılı olunan derslerinizin için ders muafiyeti/ders intibakı başvurularınızı, Üniversitemiz ilgili yönetmeliği uyarınca, Fakültemize kaydınızı takip eden 10 iş günü içinde yapmanız gerekmektedir.

Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Ekim ayı sonuna kadar (31/10/2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar) "Ders İntibakı Başvuru Dilekçeleri" Öğrenci İşleri Birimi tarafından kabul edilmeye devam edecektir. Söz konusu tarihten sonra yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

Fakülteye kaydının ardından ders intibakı başvurusu yapan,ancak eksik belge teslim eden öğrencilerimizin de mağduriyet yaşamaması için Ekim ayı sonuna kadar (31/10/2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar) eksik belgelerini Öğrenci İşleri Birimi'ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Ders İntibakı Başvuru Dilekçesi Ekinde Teslim Edilmesi Gereken Belgeler:

1. Transkript (Evrak aslı veya Resmi onaylı örneği)

2. Kredi/AKTS bilgileri içeren Müfredat Planı (Resmi onaylı)

3. Kredi/AKTS bilgileri içeren Ders İçeriği (Resmi onaylı) (İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 11. maddesi: Ders muafiyeti, daha önce devam edilen aynı düzeydeki herhangi bir diploma programında başarılı olunan eşdeğer dersler için talep edilebilir. Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir.)