Değişen Dünyada Finansal Raporlama: İdeali Arayış ve Muhasebe Eğitimi

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından düzenlenecek olan 35. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu, 27 Nisan – 01 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kaya Artemis Oteli’nde gerçekleştirilecektir. Sempozyumun ana teması, “Değişen Dünyada Finansal Raporlama: İdeali Arayış ve Muhasebe Eğitimi” olarak belirlenmiştir.
Sempozyumda, finansal raporlama konusunda dünyadaki yönelim, ülkemizdeki mevcut uygulama, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacaktır. İdeal finansal raporlama arayışında Türkiye’de nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, diğer ülke uygulamaları ile birlikte ele alınacak ve konunun tüm taraflarının değerlendirme ve katkılarına başvurulacaktır. Sempozyumda ayrıca, bağımsız denetime tabi olup da TMS uygulamayan işletmeler için KGK tarafından hazırlanan ve 2016 yılı sonu itibariyle uygulanması beklenen “Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi Taslağı” da tartışılacaktır.
Sempozyuma Türkiye’nin tüm üniversitelerindeki muhasebe öğretim üyelerinin yanı sıra, düzenleyici kuruluşların yetkilileri (Maliye Bakanlığı, KGK, SPK, TÜRMOB vb.) SMMM, YMM, bağımsız denetçiler ve şirketlerin finansal raporlamadan sorumlu yöneticilerinin katılımı beklenmektedir. Konuyla ilgili tüm tarafların bir arada olacağı sempozyuma, katılımınız ve katkılarınız sempozyumu daha da değerli kılacaktır.

Kayıt bilgisi ve diğer detaylara www.tmes2016.com sayfasından ulaşabilirsiniz.