Başvuru Yapan Tüm Öğrencilere "Kurumlar Arası" Yatay Geçiş Değerlendirme Süreci İle İlgili Bilgilendirme

İstanbul Üniversitesi Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge'nin 13. maddesinin 5. fıkrası uyarınca; "Başvurusu geçerli olan aday sayısının ilân edilen kontenjandan fazla olması ve bu adayların birden çok kurumdan gelmesi halinde ise; değerlendirme ve yerleştirme; "AGNO+Aday ÖSYS Yerleştirme Puanı*0,01+Aday Sıra Katsayısı" formülüyle hesaplanan Yatay Geçiş Sıralama Puanına göre yapılır. Formüldeki;

ÖSYS Yerleştirme Puanı: Adayın halen kayıtlı olduğu diploma programına yerleştirildiği üniversite yerleştirme puanını ifade eder.

Aday Sıra Katsayısı: Yatay geçiş başvurusu geçerli adayların yükseköğretim kurumları ve AGNO'larına göre belirlenen sıralama katsayısını ifade eder. Bu katsayı aşağıdaki şekilde belirlenir;

Önce, adaylar kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumları itibarıyla AGNO'larına göre kendi aralarında sıralanır. Sonra, her kurumun birinci sırasındaki adayların AGNO yüksekliğine göre de yükseköğretim kurumları sıralanır. Bu sıralamalarda, AGNO'ların eşitliği durumunda ÖSYS Yerleştirme Puanı yüksek olan aday bir üst sırada yer alır. Bu şekilde oluşturulan matriste, en yüksek AGNO'ya sahip olan adayın sıra katsayısı, "aday sayısı * 0,5 " formülü ile belirlenir. Diğer adayların katsayıları, bir önceki sıradaki adayın katsayısından 0,5 puan düşülerek belirlenir.

​Kurumlara göre birinci sıradaki adayların katsayıları yukarıdaki şekilde belirlendikten sonra aynı yöntemle ikinci, üçüncü… sıradaki adayların sıra katsayıları belirlenir."

Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları İlgili maddede (13. Madde) yer alan formül uyarınca ve sıralamada yer alan öğrencilerin geldiği üniversite bilgisi dikkate alınarak hesaplama yapılmakta olup, gelinen Üniversitenin kaçıncı sırasındaki aday olduğunuz önem arz etmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Değerlendirme Sonuçlarına Dilekçe İle İtiraz Başvurusu Tarihleri: 1-2 Eylül 2016