Nahçivan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyn Bağırsoylu İktisat Fakültesi Dekanlığımızı Ziyaret Etti


Azerbaycan Cumhuriyeti’ne bağlı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis üyesi milletvekili ve aynı zamanda Nahçıvan’da faaliyet gösteren özel statüdeki Nahçıvan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Bağırsoylu, İstanbul Üniversitesi ile Nahçıvan Üniversitesi ilmi iş birliğinin arttırılması amacıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayım Yorğun’u makamında ziyaret etti.
Görüşmede Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesi de olan Nahçıvan Üniversitesi’nin durumu ve faaliyetlerinden bahseden Hüseyn Bağırsoylu, İstanbul Üniversitesi gibi dünyanın saygın eğitim kurumlarından biriyle bilimsel iş birliğini geliştirmeyi ve İstanbul Üniversitesinin tecrübe ve birikiminden yüksek düzeyde istifade etmek istediklerini belirtti.

Dr. Bağırsoylu ayrıca, İstanbul Üniversitesi ile Nahçıvan Üniversitesi arasında eğitim programlarının denkleştirilmesiyle, öğretim üyesi ve öğrenci mübadelesi programlarını daha da geliştirmek istediklerini ilave etti. Konuşmada İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayım Yorğun da; Dr. Bağırsoylu’nun hem milletvekili ve hem de Üniversitenin Rektör yardımcısı olarak kurumumuzu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken; Fakültemizin bilimsel anlamda her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade ederek, özellikle bir Türk Coğrafyası olan Nahçıvan ve Azerbaycan’da eğitim ve araştırma faaliyetlerinin gelişimine ayrıca önem verdiklerini belirtti. Nahçivan Üniversitesi ile yapılacak herhangi bir ortak programın gerçekleşebilmesi için Nahçivan üniversitesinin mutlaka denklik alması gerektiğini de belirten Prof. Dr. Sayım Yorğun, gelecekte Nahçivan Üniversitesinin göstereceği denklik çabalarında fakültemizin de yol gösterici olabileceğini belirterek toplantıyı tamamlamıştır.