İstanbul Üniversitesi’nde “Dekanlar Oturumu: Üç Fakülte Dekanıyla Söyleşi” Gerçekleştirildi
İstanbul Üniversitesi’nde “Dekanlar Oturumu: Üç Fakülte Dekanıyla Söyleşi” Gerçekleştirildi
İstanbul Üniversitesi’nde “Gazze Tribunal” kapsamında düzenlenen Dekanlar Oturumu: Üç Fakülte Dekanıyla Söyleşi başlıklı etkinlik , 23 Ekim 2025 Perşembe günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Şeref Holünde gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. İsmail Çağlar’ın yaptığı oturumda, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Cüneyt Yenigün, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Gediklioğlu ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Kadıoğlu, “Gazze sonrası adalet ne demek?” sorusu etrafında değerlendirmelerde bulundu.
Etkinlikte, Gazze’de yaşanan insani dram çeşitli yönleriyle ele alındı. Gazze’deki acının tüm dünyada hissedildiği, uluslararası kurumların bu zulme sessiz kalmasının dikkat çekici olduğu ve bu sessizliğin vicdanlarda sorgulanması gerektiği vurgulandı.
Sunumlarda, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuk açısından değerlendirilmesi yapılırken, mevcut hukuk düzeninin bu tür zulümleri önlemede yetersiz kaldığı belirtildi. Ayrıca, İsrail’in teolojik yaklaşımlarının saldırılarını meşrulaştırma aracı olarak kullanıldığı ve küresel ölçekte “güçlünün hukuku” anlayışının hâkim hale geldiği dile getirildi.
#İÜİktisat #Gazze #İnsanlıkDramı #UluslararasıHukuk #İstanbulÜniversitesi #İktisatFakültesi #Etkinlik #AkademikSöyleşi
Öne Çıkan Haberler
Amerika Boston'dan gelen uluslararası akademisyenlerden oluşan değerli bir heyeti, İktisat Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde ağırlamaktan büyük onur duyduk
IV. Uluslararası İstanbul İktisat Araştırmaları Konferansı’nın İlk Günü Gerçekleştirildi!
Ortak Dersleri Seninle Hazırlıyoruz!
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuğ Şahin'in Muhterem Babası Vefat Etmiştir
Öğrenci Kulüp Standları Ziyaretçilerini Ağırladı.
GAZZE'Yİ ANLAMAK: HAFIZA, ADALET VE İNSANLIK