Engellilik Üzerine Az Bilinenler ve Bilinmeyenler

“Engellilik Üzerine Az Bilinenler ve Bilinmeyenler” başlıklı Webinarımız İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Engelli Öğrenci Birim Koordinatör Yardımcısı Ilgın Aydınoğlu'nun Katılımları ile Gerçekleştirildi... Etkinlik sonrası konuşmacımız Ilgın Aydınoğlu ile kısa bir değerlendirme yaptık.

Aydınoğlu; “Engellilik Üzerine Az Bilinenler, Bilinmeyenler” başlıklı söyleşide yaklaşık 1.5 saat boyunca birçok farklı başlık üzerinde konuştuk. Girişi uzun sayılabilecek şekilde engellilik kavramı ile yaptık. Bu kavramı doğru oturtmak her şeyin temelidir. Sonra anlatılan ve konuşulan her şeyi bu bakış açısının üzerine kurguladık. Üniversite öğrencileriyle bu söyleşiyi gerçekleştirmemdeki amacım, gelecekte onların da birer anne, baba olacakları ve bakış açılarının değişmesiyle engelliliğe toplumun bakış açısının daha olumlu bir yerde konumlanacağı içindir. Çok verimli geçen söyleşiden sonra, katılan öğrencilerin zihinlerindeki değişikliği fark etmek son derece mutluluk verici benim için. Bu söyleşileri de bunun için yapıyorum zaten… sözleri ile etkinliğimizin genel bir değerlendirmesini yaptı.

Etkinliğimize katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Fakültemizde düzenlenecek "Farkındalık Eğitimlerinin" devam edeceğinin de müjdesini veriyoruz.