KAYLA MUTFAK SANATLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ” GEZİSİ

Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezi Nedir?

Türk Mutfak ve Yemek Kültürleri başta olmak üzere, yerel-coğrafi değerler ve evrensel gastronomi kültürü üzerine yoğunlaşan Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezi, farklı yaş ve seviyelerdeki aşçı adayları ve mutfak sevdalılarına en iyi şekilde Temel Aşçılık ve Mutfak Kültürü Eğitimi vermek prensibine sahiptir. Bununla birlikte, mutfak kültürlerimizi araştırmak ve tanıtmak; yerel ve ulusal etkinlikler düzenlemek, yemek kültürlerinin kayıt altına alınmasını sağlamak, mutfak kültürlerine dair yayınlar hazırlamak, gastronomi gezi ve etkinlikleriyle değerlerimizi dünya mutfaklarına taşımak fikir ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeyi amaçlamaktadır.
Kaylada Kültür Sanat: Kültür ve sanatın, mutfak eğitimi ve sosyal yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu düşünen Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezi, mutfak eğitim alanlarının yanı sıra müzik, tiyatro ve sergi etkinliklerinin yer alacağı sahne ve fuaye alanlarına sahiptir. Tüm bu etkinlikler Gurme Kültür Kulübü başlığı altında sunulacaktır.

Kayla Kültür Yayınları: Kayla Ajans bünyesinde hizmet verecek olan Kayla Kültür Yayınları, mutfak ve yemek kültürleri başta olmak üzere, farklı yazın alanlarını kapsayan türlerde kitap, dergi ve süreli yayın çalışmalarını yürütecektir.
Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezinde Verilen Eğitimler Nelerdir?
Kayla Mutfak Sanatları Eğitim Programında;
Temel Aşçılık ve Mutfak Kültürleri Eğitimi Türk Mutfağı Eğitimi Pastacılık Süsleme Teknikleri Pasta ve Ekmekçilik Profesyonel Barmenlik & Barista Mesleki Yabancı Dil Eğitimi

Workshop’lar -Günlük Workshop’lar -Şarap Kültürüne Yolculuk -Çikolata Yapım Teknikleri -Makarna Yapım Teknikleri -İtalyan Mutfağı -Fransız ve Dünya Mutfaklarından Soslar -Çocuklar Mutfakta! -Et Türleri ve Pişirme Teknikleri -Ekmek Mayası ve Ekmek Yapımı -Anadolu’da Çorba Kültürü -Mezeler ve İstanbul Mutfağı -Evde Pratik Mutfak -Temel Diyet Yemekleri -Hamile Beslenmesi ve Temel Hamile Yemekleri, uzmanlar eşliğinde
Gezi İçeriği
Turizm İşletmeciği Kulübü, 23 Şubat 2017 tarihinde Akademik Uzman Tolga Akagün eşliğinde 22 kişilik bir öğrenci grubuyla Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezine bir gezi düzenlemiştir.
Şef Cavit Ünalan turizm sektörü, yiyecek-içecek işletmeleri, yiyecek-içecek departmanı, Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezinde verilen eğitimler hakkında öğrencilere bilgi vermiştir. Öğrenciler çeşitli sorularını Şef Cavit Ünalana yöneltmiştir. Gezi karşılıklı soru cevaplarla ve anlatımlarla zenginleştirilmiştir. Bu gezi
öğrencilerin yönelmek istedikleri alanları seçmelerine bir fikir sağlamıştır. Öğrenciler mutfak hakkında ve yiyecek-içecek departmanı hakkına birçok bilgiye sahip olmuştur.
Kayla Mutfak Sanatları Eğitim ve Kültür Merkezinden Kareler;

PDF Formatında Dosya