WORLD TOURISM FORUM GLOBAL MEETING 2017

world

World Tourism Forum Nedir?

World Tourism Forum(Dünya Turizm Forumu), 2014 yılında Bulut Bağcı öncülüğünde kurulan küresel hedefleri olan İstanbul merkezli bir organizasyondur. Bu nedenle etkinliklerini dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirir. Esas olarak dünyanın dört bir yanında turizmi geliştirmeyi amaçlamaktadır. 2014 yılıdaki kapsamlı bağlantıların ardından 2015 yılında başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı himayesinde, dünyadaki küresel merkezlerde yılda dört kez düzenlenmektedir; küresel turizm liderleri ve turizm endüstrisi temsilcilerini bir araya getirmektedir. Bölgesel toplantılar yılda üç kez, dünyanın değişik şehirlerinde yapılmaktadır ve yılda bir kez, Şubat ayında İstanbulda yapılmaktadır. “Turizmin Davosu” olarak anılmaktadır.

Gezi İçeriği

Dünya turizmine yön veren liderler bu yıl üçüncüsü düzenlenen World Tourism Forum Global Meeting kapsamında, 16-18 Şubat 2017 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezinde toplandı.

world1

17 Şubat 2017 tarihinde, Akademik Uzman Tolga Akagün eşliğinde Turizm İşletmeciliği Kulübü de 13 kişilik bir öğrenci grubuyla foruma katılmıştır.

Dünya turizm sektörünün önemli isimleri sunumlarla genel ve güncel turizm konularını, sorunlarını işlemişlerdir. Çeşitli salonlarda çeşitli konularda gerçekleştirilen forumda öğrenciler ilgi alanlarına göre istedikleri konular hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Bu forum öğrencilerin turizm hakkında bilgilere sahip olmasını sağlayıp meslek hayatlarını şekillendirmelerinde yardımcı olacak bir adım  niteliği taşımıştır.

World Tourism Forumdan Kareler;

world2