Turizm İşletmeciliği Kulübü USLA Eğitim Gezisi Raporu

Turizm İşletmeciliği Kulübü Başkanı Sayın Berna Pala’nın hazırlamış olduğu rapor.

USLA Gezisinde Öğrenci Katılım Listesi

USLA Gezisi Faaliyet Raporu

USLA GEZİSİ

20160301_150253

USLA NEDİR?

USLA(Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi), Türkiye’de American Hospitality Academy’nin ana lisans sahibi ve İstanbul kampüsüdür. 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren American Hospitality Academy’nin müfredatı ile uluslararası düzeyde, son teknoloji ile donanmış profesyonel mutfaklarda ve sınıflarda eğitim vermektedir.

USLA – AHA Türkiye’den mezuniyet notu 85 ve üzeri olarak mezun olan öğrencilerine mezuniyet sonrasında iş imkânları sunmaktadır.

Öğrencilerine yurt içinde stajlarını Türkiye’nin önde gelen restoran ve otellerinde yapma imkânı sağlamaktadır.

Mezun öğrencilerini İK Kariyer Merkezimiz ile iş bulmalarına destek verirken, tercih eden öğrencilerini AHA’nın J1 vizesi ile ABD’de maaşlı staj için AHA merkezine yönlendirmektedir.

USLA’da Hangi Eğitimler Bulunur?

*Profesyonel aşçılık

*Profesyonel pastacılık ve ekmekçilik

*Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

*Coffeeology / Barista (MOC işbirliği ve SCAE onaylı)

*Çeşitli workshoplar

GEZİ İÇERİĞİ

1 Mart 2016 tarihinde Mecidiyeköy’de bulunan USLA(Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) adındaki akademiye Turizm İşletmeciliği Kulübü bir gezi düzenlemiştir. Geziye Akademik Uzman Tolga Akagün eşliğinde yirmi dört öğrenci katılım sağlamıştır. Saat 13.30’da okuldan 30 kişilik bir araçla yola çıkılmıştır ve saat 14.00’da USLA’ya varılmıştır.

Gezi toplamda üç aşamadan oluşmuştur. Birinci aşamada öğrenciler karşılanmıştır ve USLA’nın 8752 adlı restoranında kısa bir süre dinlenmişlerdir. İkinci aşama da öğrenciler iki gruba ayrılarak sırasıyla yiyecek deposunu, hobi alanını, aşçılık mutfağını, pastacılık ve ekmekçilik mutfağını, şirketlere özel yemek yapma atölyesini, toplantı salonunu ve barista mutfağını yetkili eşliğinde gezmiştir ve bu bölümler hakkında bilgi edinmiştir. Üçüncü aşamada ise öğrenciler sınıfa geçmiştir ve sordukları sorularla yetkililerden daha kapsamlı bilgi almıştır. Bu aşamada Akademik Uzman Tolga Akagün de sorduğu sorularla ve verdiği bilgilerle öğrencilerin USLA konusunda aydınlanmasına yardımcı olmuştur. Gezi sonunda öğrencilere USLA çantası ve tanıtım broşürleri hediye edilmiştir.

Eğitim Gezisine Katılanlar

USLA GEZİSİ KATILIM LİSTESİ (AKADEMİK UZMAN TOLGA AKAGÜN EŞLİĞİNDE)

1 BERNA PALA
2 HAMDİ CAN KARAKUŞ