Erasmus Programı

Erasmus + Öğrenci Değişim Programı

Bölümümüz, Üniversitemiz ve Fakültemiz bünyesinde etkin olan Erasmus öğrenci ve personel hareketliliği programının bir parçasıdır. Her sene yenilenen İkili Antlaşmalarla düzenlenen Erasmus+ Programı kapsamında, Avrupa’nın çeşitli üniversiteleriyle öğrenci ve personel değişimi yapmaktayız. Bugüne kadar ağırlıklı olarak öğrenci değişimi gerçekleştiren bölümümüz, Avrupa’da beşten fazla üniversiteye lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci göndermiş ve aynı şekilde öğrenci kabul etmiştir. Her akademik yılın Bahar döneminin başında başlayan başvurular, gönderilecek öğrencileri belirlemektedir. Tüm öğrencilerimiz antlaşmalardaki dil koşullarına göre sınava girebilmekte, ağırlıklı not ortalamalarıyla birlikte değerlendirilmeye alınmaktadır.Her üniversiteye senelik toplam 2 kişi gönderilmektedir. Üniversitenin yaptığı sınav hangi dilde olursa olsun ve alınan puan ne olursa olsun Erasmus+ ‘da istenilen dil seviyelerini göstermez, belge olarak kullanılamaz. Üniversitenin dil sınavı, yerleştirme için  bir ön koşuldur. İkili antlaşmalarımız olan üniversiteler, öğrencilerden bu seviyeleri kanıtlaması için uygun bulduğu uluslararası dil belgelerini  isteyebilir.

Bölümümüzün anlaşmalı olduğu üniversiteler ve istenilen diller şu şekildedir:
Braga Do Minho ünversitesi, Portekiz –  Department of International Relations and Public Administration (B2 İngilizce istenmektedir)
Roma LA sapienza, İtalya – Facolta di scienze politiche- Comunicazione e Sociologia                                   (B2 İngilizce ve B1 İtalyanca istemektedir. Öğrencilerin lisans düzeyinde İtalyanca eğitim göreceğinden İtalyanca’dan  üniversitenin yaptığı sınava girmesi gereklidir.)
University of Gent, Belçika – Political Science
Berlin Humboldt Üniversitesi, Almanya
(Almanca B2 istenmektedir. – Öğrencilerin  bu dilden kurumun yaptığı sınava girmesi gereklidir)
University of Turku, Finlandiya – Department of Political Science