Ders Seçme

İKTİSAT FAKÜLTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Ders kayıt işlemleri AKSİS Öğrenci Otomasyonu üzerinden yapılır.

• Öğrenciler, ders kaydını yaparken mutlaka “Ders Alma” ekranının altında yer alan müfredat kurallarını inceleyerek ders seçimlerini yapmalıdır. (Ders Alma ekranında yer alan seçmeli derslerin kontenjanları, Program Koordinatörlüğü tarafından belirlenmektedir.)
  • Ders alma işlemini tamamlayan öğrenciler, eksik veya hatalı işlem yapıp yapmadığı ile ilgili kontrolün sağlanabilmesi için mesaj alanından danışmanları ile irtibata geçmelidir.
  • Öğrenciler, alınan derslerin öğrenci danışmanı tarafından onaylanmasının ardından katkı payı ödemelerini gerçekleştirebilirler. (İlk defa kayıt olan öğrenciler, kayıt ve ders alma işlemlerinden önce katkı payı ödemelerini yaparlar.)
  • Ders alma işlemlerinin sona ermesinin ardından öğrenciler, danışmanları ile irtibata geçerek değiştirmek istedikleri ders/dersleri “Ders Ekleme-Bırakma” işlemleri süresince değiştirebilirler.

İKTİSAT FAKÜLTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET KOŞULU NEDİR?

Öğrenimini tamamlayan öğrencilerin mezun olabilmesi için en az 240 AKTS krediyi tamamlamaları gerekmektedir.

İKTİSAT FAKÜLTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN İŞLEMLERİ NASIL YÜRÜTÜLÜR?

Fakültemiz bünyesinde yer alan Uzaktan Öğretim Programlarına yerleşen öğrencilerin;

• İlk Kayıt (Yeni Kayıt), Kayıt Yenileme, Belge Talepleri (Öğrenci Belgesi, Transkript, vb.), Danışman Atama, Ders Kontenjanı Tanımlama, Kayıt Dondurma, Kayıt Silme, Mezuniyet ve benzeri öğrenci işlemleri İktisat Fakültesi Ek Bina-2 bünyesinde yer alan Öğrenci İşleri Bürosu tarafından yürütülür.
  • Ders programları, Ders izleme işlemleri (Canlı ders videolarının sistem üzerinden yayınlanması), Ders notlarının yayınlanması, Ölçme ve değerlendirme işlemleri (Sınav Takvimi → Ara-Bitirme-Telafi sınavlarının organizasyonu, sınav sonucuna yapılan itirazların değerlendirilmesi) ve benzeri işlemler ise Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından organize edilir ve gerçekleştirilir.
13/08/2016